Total Pageviews

Monday, February 7, 2011

Kiintiövihreä

takaisin

Kaupunginhallituksessa piti taas vaihtaa mies naiseksi taloustyöryhmään, kun kiintiöt eivät täyttyneet. Viime viikolla oikein kokeneet poliitikot arvostelivat kiintiöitä. Kokoomuksen naispolitiikko oli aina valittu kaikkiin tehtäviin osaamisensa perusteella. Hän ei halunnut tulla valituksi kiintiönaisena. Miksi ihmeessä ei?

Kiintiönaisena tehtävään pääsy voi olla tapa päästä poliittisella uralla ja poliittisessa osaamisessa ja kokemuksen hankkimisessa alkuun. Jokaisen on aloitettava joskus. Tämä naispoliitikko ei halunnut tulla valituksi naiskiintiöstä, mutta häntä ei yhtään häirinnyt se, että hänet oli valittu tehtäviinsä Kokoomuksen kiintiöstä.

Kiintiöt sekoittavat mukavasti sen, miten asioiden odotetaan menevän. Pidetään vain kiinni kiintiöistä. Luovutaan niistä sitten, kun naisia ja miehiä valitaan luottamustehtäviin tasaveroisesti ihan luonnostaan. Luovutaan kiintiöistä sitten, kun luottamustehtävissä tapahtuu uusiutumista ihan itsestäänselvyytenä.

Minäkin olen tehtävissäni kiintiövihreänä. Erityisesti olen sitä Kuuma-hallituksessa, johon piti valita yksi vihreäkin. Hyvä, että pääsin siihen kiintiöön.

No comments: