Total Pageviews

Monday, January 31, 2011

Rakennetaan tulevaisuuden Järvenpäätä

takaisin

Olemme rakentamassa Järvenpäätä, joka on olemassa 20 ja 50 vuoden päästä. Emme rakenna samanlaista Järvenpäätä kuin se oli 20 tai 50 vuotta sitten. Emme rakenna myöskään sellaista kaupunkia, jossa olemme itse tottuneet asumaan. Kaupunki muuttuu ja sen pitääkin muuttua vastaamaan tulevien sukupolvien tarpeita ja toiveita.

Siksi tarvitsemme herkkyyttä nähdä ja reagoida uuteen ja tulevaan. Tarvitsemme uutta innovatiivista asumisajattelua. Yksi esimerkki muualla maailmalla lisääntyvästä tulevaisuuden asumismuodosta on erilaiset pienasumisen ja kerrostaloasumisen etuja yhdistyvät tavat. Toinen on yhteisöllinen asuminen, tilojen ja tarvikkeiden jakaminen. Eriasteinen yhteisöllinen asuminen voi jatkua lapsuudesta vanhuuteen saakka. Ja se voi olla myös yksi tapa helpottaa tulevaisuuden vanhusten hoito-ongelmia.

Meidän lapsemme eivät ehkä haluakaan samanlaista asumista kuin me. Haluavatko tulevat sukupolvet ison pihan ja kasvimaan? Haluavatko he perinteistä omakotiasumista? Vai hakevatko he ehkä jotain muuta?

Asuntotuotanto-ohjelmaa toteutettaessa on syytä pitää tuntosarvet herkkinä sille, mitä on tulossa ja mihin ollaan menossa.

Katsotaan tulevaisuuteen.

Valtuustopuheeni 31.1.2011

No comments: