Total Pageviews

Monday, October 29, 2007

Syyslomalla Lurpukkaa katsomassa

Syysloma meni nopeasti ja paljon tapahtui.

Molemmat viikonloput olin opiskelemassa paremmaksi opettajaksi. Ensimmäinen viikonloppu meni Tampereella suzukikoulutuksessa. Vaikka opetustapa alkaa olla tuttuakin tutumpi, aina jotain uutta löytyy. Vakuutuin taas kerran siitä, että tämä on hyvä tapa oppia pianonsoittoa.
Kakkoskirjan lomaan täytyy saada vain sopivia välikappaleita, ettei isojen kappaleiden kanssa tulisi puutumista ja turhautumista. Uusi Vivo-pianokoulu vaikuttaa hyvältä rinnakkaiskirjalta. Nyt vain kokeilemaan, kun työt taas alkavat.

Viime viikonloppuna opiskelin vapaan säestyksen ja improvisoinnin opettamista Lahdessa. Voi miten mukavaa se voikaan olla. Kiva päästä taas pitämään ryhmätunteja ja kokeilemaan improvisointia oppilaiden kanssa.

Siinä välillä kävin lastenlasten, ensin Iidan ja parin päivän päästä Ainon kanssa katsomassa nukketeatteri Sampossa esitystä Lurpukka ja sininen takki. Ihana satu Lurpukka-koirasta, jolle äiti ompelee sinisen takin. Kun se menee rikki, ehjästä osasta tehdään liivi, sitten lopusta tulee lakki. Lakista tehdään rusetti ja ihan lopuksi on jäljellä nappi. Kun nappikin menee likaiseksi, onkin enää jäljellä tarina sinisestä takista. Kaksivuotiaatkin jaksoivat hievahtamatta kuunnella ja ymmärsivät ihmeen hyvin juonen. Lurpukka-laulua laulettiin kotimatkalla. Nukketeatterin katsomo oli loppuunmyyty. Hieno asia, toivottavasti loppuunmyyty katsomo pitää nukketeatteri Sampon hengissä näin 30-vuotisjuhlavuonna ja sen jälkeenkin. Sukupolvi toisensa perään pääsee tutustumaan teatterin satumaiseen tunnelmaan. Ja mummikin pääsee mukaan.

No comments: