Total Pageviews

Wednesday, October 1, 2008

Tukea harrastaville lapsille. Mutta keneltä?

Vaikeita päätöksiä joutuu sivistyslautakunnassa tekemään. Olisi mukavaa valita hyvä koulumalli ja toteuttaa se. Rahaa vain ei kaikkeen hyvään ja tarpeelliseen ole. On pakko valita, mutta miten osaisi valita oikein?

Eilisessä kokouksessa ehdotettiin ilmaisia käyttövuoroja alle 18-vuotiaille lukion liikuntahalliin. Kukaan ei osannut vielä kertoa, millaisista summista on kyse, siksipä esitys siirtyi tulevaisuuteen.

Summat voivat olla pieniä. Mutta liikuntaa harrastavien lasten tukeminen vaatisi rinnalleen myös soittamista harrastavien lasten tukemista. Soittavillekin lapsille pitäisi löytyä ilmaiset soittoharrastustilat ja esiintymissalit.

Tämä lautakunta ei voinut myöntää musiikkiluokkalaisille kuin yhden vuoden soitonopetusta. Tämä lautakunta ei voinut antaa ensimmäisen luokan aloittaa keskuskoululla, kun tulijoita oli vain 12. Miten tämä lautakunta voisi nyt tukea lisää liikuntaa harrastavia lapsia? Asioitten tärkeysjärjestys kai pitäisi miettiä. Tärkeistä hyvistä asioista on pitänyt luopua.

Kaikkein tärkeintä on terveydenhoitajien, koulupsykologien, aikuisten riittävä määrä kouluissa. Jonkun koulun hyvä ei saisi olla muilta kouluilta liian suuresti pois.

Haluaisin tarkasti tietää, mitä ilmaiset liikuntavuorot lukiolla maksavat ja mistä se raha vähennetään. Haluaisin tarkasti tietää, miten soittavien ja tanssivien ja piirtävien lasten harrastusta voidaan tilojen tarjonnalla tukea. Ja mistä se raha sitten on pois? Muilta lapsiltako?

No comments: