Total Pageviews

Wednesday, October 3, 2012

Monikansalliset hoivayhtiöt

On huolestuttavaa, että monikansalliset yhtiöt valtaavat kilpailuttamisen kautta kuntien vanhusten- ja terveydenhoitopalvelut. Hoivayhtiöitä siirtyy koko ajan ulkomaisten sijoittajien omistukseen. Yhtiöt pääsevät tekemään voittoa suomalaisten terveydenhoidolla ja verot maksetaan sinne, missä verotus on keveintä. 

Meillä Järvenpäässä on myös esimerkki siitä, että monikansallinen yhtiö ei kilpailutuksen voitettuaan pystykään järjestämään laadukasta hoitoa. Miten tämä loukku voitaisiin välttää?


1 comment:

Anonymous said...

EU:ssa on vapaa kilpailu. Kaikkialla on sama ongelma niin hoivapuolella kuin rakentamisessakin. Ulkomaiset yritykset tai työntekijät tulevat Suomeen. Hankintalaki on sellainen, että halvin pitää ostaa. Sitten pitää vaan vahtia, että homma menee niin kuin on sopimus tehty. Jollei Suomalainen tai paikallinen pärjää, niin ihan turha itkeä. Sitten pitää toimintaa kehittää että on kilpailukykyinen. Hoiva puolen mitoituksessa pidetään isoissa huoli, ettei ole liikaa hoitajia. Pienet kotimaiset helposti ajattelee liian sentimentaallisesti.