Total Pageviews

Tuesday, May 21, 2013

KAUPUNKIKEHITYSLAUTAKUNNAN KOKOUS 21.5.2013Iltakouluasiana käytiin Vanhankylänniemen tilannetta.

Lautakunta halusi, että varsinainen niemi säilyy virkistyskäytössä, eikä sinne rtakenneta edes paljon toivottua siirtolapuutarhaa. Haarajoen siirtolapuutarhaa voidaan yleiskaavassa kasvattaa kolminkertaiseksi nykyisestä ja jos siirtolapuutarha halutaan Vanhankylänniemeen, lautakunta toivoi sitä sijoitettavaksi nykyisen terveysaseman toiselle puolelle, ei varsinaiselle virkistysalueelle.

Yhteinen tahto oli kuitenkin selvästi se, että niemi kunnostetaan kaikkien kaupunkilaisten käyttöön ja nimenomaan kaikkien käyttöön. Myös leirintäaluevaihtoehtoa toivottiin vielä selvitettäväksi. Rantaraitti toivottiin rakennettavan pian, jolloin alueelle tulisi miellyttäviä kävelyreittejä pusikoiden sijaan

Terveyskeskuksen ympäristöön hyväksyttiin asuntorakentamista. Asutusta voisi olla tiiviistikin. Peltonäkymää ei pidetty niin tärkeänä, että se pitäisi säilyttää. Enemmän kannatusta sai terveysaseman vanhan osan säilyttäminen. 

Lista-asiat:

 Koivukoski Oy rakentaa Vähänummentielle St. 1:ia vastapäätä teollisuuskiinteistön. Siinä aloittaa toimintansa italialainen yritys, joka rakentaa trukkien ja kaivureiden isoja osia. Yritys työllistää jopa 120 ihmistä. Toiminta käynnistyy noin vuoden kuluttua.

Lepolan Helmen asemakaava hyväksyttiin niin, että siihen lisättiin kattomateriaalitoiveeksi huopakatto. Olin jäävi pykälän kohdalla, koska mieheni on Lepolan Helmen hallituksessa.

 Ravintola Huilin maanvuokrasopimusta jatkettiin. Kaavamuutoksen myötä ravintola voi laajentaa sisätilojaan.

Perhelän kortteliin  keskustaan ja kävelykadun toiselle puolelle määrättiin rakennuskielto kahdeksi vuodeksi. Toiveena on, että omistajat eivät kunnostaisi rakennuksia tässä vaiheessa, kun tarkoitus on saada aikaan kaava, jolla keskustaan saadaan uusia rakennuksia, liiketiloja ja asumista.

VVO:n vuokra-asunnoille ei myönnetty vapautusta aravarajoituksista. Järbvenpäähän tarvitaan lisää vukra-asuntoja, joten entisiä ei voi vapauttaa vapaille markkinoille ja myytäväksi varsinkin, kun uusia ei ole tarkoitus rakentaa tilalle.

Lisäksi saimme kuulla MAL-aiesopimuksen toteutumisesta vuonna 2012. Järvenpään tavoite oli 430 uutta asuntoa, joista 86 vuokra-asuntoa. Tavoite ylitettiin reilusti, kun kaupunkiin rakennettiin 494 asuntoa, joista 115 vuokra-asuntoa. Tänä vuonna näin hyvään tulokseen ei tulla pääsemään.
No comments: