Total Pageviews

Thursday, March 2, 2017

Mattotehtaan kaava, mihin ne autot pannaan? Mitkä autot?

MATTOTEHTAAN KAAVA

Lautakunta oli palauttanut kaavan uudelleen valmisteluun sillä perusteella, että haluttiin autopaikka/asunto, ei autopaikka/85m2, kuten kaavassa oli. Kaupunginhallitus oli ottanut kaavan käsittelyyn ja se palasi lautakunnan käsiteltäväksi.

Palautus tarkoitti käytännössä kaupungin tiivistämisen lopettamista. Autopaikkoja ei mahdu tontille niin paljon kuin lautakunta toivoo.

Puheenvuoroni kokouksessa:

Me jokainen elämme omassa kuplassamme. Minun kuplassani meidän perheellä on kuusi lasta, joista yhdellä on auto ja toinen perhe käyttää yhteiskäyttöautoja. Minä ymmärrän hyvin, että minun lapseni ovat erilaisia kuin jonkun muun perheen lapset. Mutta tiedän että on olemassa aika paljon heidän kaltaisiaan.

Minun kuplani ylettyy jopa asuinkadulleni. Sarkatiellä on kahdeksan asuntoa, omakotitaloja ja yksi paritalo.  Yhdellä perheellä on kaksi autoa, yhdellä asukkaalla ei ole autoa lainkaan ja muiila yksi. Ehkä siellä ei kukaan uskalla hankkia toista autoa, kun näkevät kriittisen katseeni sieltä piha-aidan yli. Mutta tämmöinenkin kadunpätkä tässä kaupungissa on kolmen kilometrin päässä keskustasta. Uskon kyllä, että Järvenpäässä on asuinalueita, joissa perheillä on monta autoa. Mutta en millään jaksa uskoa, että rautatieaseman viereen yksiöön muuttaisi perheitä, jotka tarvitsevat kaksi autopaikkaa.

Toivon, että pystymme kaikki vähän irrottautumaan omista kuplistamme tätä kaavaa tutkiessamme. Minä en halunnut viime kerralla yksin kannattaa kaavaa, joka ei ole mielestäni ollenkaan hyvä. Pihalla on aivan liikaa autoja. Aion astua ulos kuplastani ja puolustaa tätä kaavaa vaikka harmittaakin.


No comments: