Total Pageviews

Thursday, March 30, 2017

TULEVAISUUDEN JÄRVENPÄÄKun muutin Järvenpäähän 80-luvulta, saavuin puujunalla puiselle asemalle. Kannoin matkalaukkuni raiteiden yli – ei ollut asematunnelia. Ensinäkymä kaupungista oli viehättävä – vanhoja puutaloja ja niissä pieniä putiikkeja.

Sen jälkeen Järvenpää on muuttunut paljon. Puutalot on suurimmaksi osaksi purettu. Tänne on muuttanut paljon uusia asukkaita, jotka tarvitsevat asuntoja. Siksi keskustaan on tullut lisää aina vain korkeampia kerrostaloja. Rantapuistosta on tullut siisti ja houkutteleva kaikkien kaupunkilaisten olohuone. Järvi on puhdistunut.

Haluan olla mukana rakentamassa tulevaisuuden Järvenpäätä, jossa lastemme ja heidän lastensa ja tulevien sukupolvienkin on hyvä elää ja asua. Tarvitsemme asuntoja, tarvitsemme joukkoliikennettä. Tarvitsemme myös hyvät pyöräily-yhteydet.

Kun rakennamme kaupunkiamme, emme rakenna sitä vain itseämme ja nykyisiä asukkaita varten. Rakennamme sitä 100 vuoden päähän. Ne ratkaisut, mitä nyt teemme, vaikuttavat meidän jälkeemme tuleviin ihmisiin. Kun puu kaadetaan, se katoaa ikuisiksi ajoiksi. Kun rakennus puretaan, sekin katoaa. Siksi jokainen katoava rakennus samoin kuin jokainen uusi rakennus on suunniteltava hyvin ja perustellen.


Kirjoitukseni Järvenpään vihreiden vaalilehteen Vihreään valoon.


No comments: