Total Pageviews

Thursday, August 24, 2017

Uusi Kinnari - Iloisesti Yhdessä


Kaupunkikehityslautakunnan kokous 24.8.2017

Kokouksen iltakoulussa tutustuimme Kinnarin koulun suunnitelmiin. Uuden koulun slogan on
Uusi Kinnari – Iloisesti Yhdessä

Sisäilmaongelmien takia vanha koulu purettiin ja aloitettiin kokonaan uuden koulun rakentaminen. Koulua suunnitellaan yhdessä käyttäjien kanssa. Käyttäjätyöpajat ovat mukana tiiviisti.

Rakentaminen aloitetaan tammikuussa 2018 ja koulu on valmiina elokuussa 2019. Erityisiä tavoitteita ovat turvallisuus, esteettömyys, ja kiusaamisen ehkäisy. Tavoitteena on terve talo, terve sisäilma.

Koulun sisätilat näyttivät mallikuvissa valoisilta ja mukavilta. Keskellä rakennusta on liikuntasali/juhlasali, joka on avattavissa isoksi saliksi yhdessä ruokasalin kanssa, jossa on esiintymislava

Pihapiirin vanhat suojellut vuoden 1920 ja 1930 rakennukset säilytetään. Koivukujan varressa oleva iso vanha koivu säilytetään myös. Muutakin vanhaa puustoa jätetään. Tosin sen kuntoa täytyy seurata, iso puu voi olla myös turvallisuusongelma kouluympäristössä, jos se on laho. Lampi ja sen lähiympäristö hoidetaan niin, ettei maisema muutu.

Uusi koulu näyttää hyvältä. Erityisesti minua viehätti aulan iso lasiseinä, jonka läpi koulun elämä näkyy myös ulkopuolelle. Kinnariin näyttää tulevan kaunis, toimiva ja moderni koulu.ST1:n tontti Sibeliuksenväylän varrella on Järvenpään käyntikortti. Se on ensimmäinen näkymä Tuusulan suunnasta kaupunkiin tulijalle. Sitä vastapäätä on Rantapuisto, jossa suurin osa järvenpääläisistä viettää aikaansa.  Uusi kerrostaloalue aukeaa myös heille. Paikka on yksi tärkeimpiä kaupunkikuvan kannalta.

Odotin rohkeampaa arkkitehtuuria, rohkeampaa värimaailmaa. Lautakunta oli samaa mieltä, joten jäämme jännityksellä odottamaan, millainen esitys meille tuodaan seuraavalla kerralla.

No comments: